دات نت نیوک
درباره من
  • مهرماه ۱۳55

    تولد و دوران رشد احسان

    احسان شریفی در اول مهرماه سال 1355 در اصفهان متولد شد. خانواده احسان اصالتاً اراکی هستند، اما پدر که کارمند آزمایشگاه فنی ومکانیک خاک بود به اقتضای شغلش هر از چندگاهی به شهرهای مختلف کشور مامور می شد. مادرش نیز همان سال در دانشگاه اصفهان در رشته ادبیات فارسی پذیرفته شد ودر همان رشته فارغ التحصیل شد و پس از آن در رشته مدیریت آموزشی کارشناسی ارشد گرفت و پس از آن قریب به 20 سال مسوولیت مرکز تربیت معلم زینب کبری(س) اراک را به عهده داشت. خانواده پدری احسان به فعالیت های کسب و کار در بازار اشتغال داشتند و به نیکنامی شهره بودند. پدربزرگ احسان در عین دینداری به مظاهر دنیای جدید نیز بی توجه نبود، چنان که زبان انگلیسی را بدون داشتن معلم به خوبی فرا گرفت و به آن مسلط بود .وی همزمان با فعالیت در بازار ، سالها رییس انجمن شهر بود. خانواده مادری احسان، طی نسل های متمادی در حوزه ی دین سرشناس بودند. نسب احسان از این سو به علامه حاج ملا اسماعیل فدایی می رسد (در بخش نوشته ها، زندگینامه و آثار ایشان را ملاحظه نمایید) که به عنوان فقیهی بزرگ و شاعری سرشناس شناخته می شد. ایشان صاحب تالیفاتی عمیقی بودند که در سال های اخیر و بنا به تشویق های آیت الله استادی، نوادگانشان نسبت به جمع آوری آثار ایشان برای تصحیح و انتشار، همت گماشتند. به این ترتیب احسان شریفی در خانواده ای رشد یافت که به ارزش های دینی بسیار پایبند بوده و از نظر اجتماعی مورد اعتماد مردم آن شهر بودند. خانواده شریفی با جریان انقلاب اسلامی همگام بوده و پایگاه اجتماعی و مذهبی خانواده موجب شد، که در نخستین سال های بعد از پیروزی انقلاب و در دوران جنگ تحمیلی ، در بسیاری از فعالیتهای فرهنگی، واجتماعی و انقلابی پیشگام بودند. احسان تا مقطع دیپلم در دبیرستان نمونه اراک تحصیل کرد و در دوره راهنمایی و دبیرستان به فعالیت های اجتماعی و فرهنگی گرایش زیادی داشت. او فعالیت در مرکز فرهنگی هنری مسجد آیت الله سلطان (اراک) طی این سال ها را نقطه عطفی در زندگی خود می داند. فضای صمیمانه حاکم بر این کانون برای احسان و دوستانش از چنان جذابیتی برخوردار بود که آنها بیشتر اوقات فراغت خود را بخصوص تابستان ها در این مسجد می گذراندند و به اموری نظیر تشکیل کلاس های مختلف از آموزش قران تا طراحی مدارهای برقی و برگزاری اردوهای تابستانی می پرداختند. احسان در این مرکز به علاقمندان درس قرآن می داد.علاوه بر آن چندین نوبت در مسابقات قرآن دانش آموزی رتبه اول استان مرکزی را کسب نمود و به مسابقات کشوری راه یافت) .

  • ۱۳74

    دوران دانشجویی احسان

    احسان شریفی در سال 1374 با رتبه 360 در کنکور سراسری در رشته مهندسی صنایع گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها، دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد. .

    دانشکده صنایع علم وصنعت،اعضای هسته علمی دانشجویی تحلیل سیستم در کنار آقای دکتر غضنفری،آقای دکتر معینی وآقای دکتر جعفری،1377

    او با استفاده از تجارب اندوخته شده در دوران مدرسه، در دوران دانشجویی نیز در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی حضوری فعال و موثر داشت. توانایی او در سازماندهی و ارتباط با مجموعه دانشجویان از یک سو و اساتید و مدیران دانشگاه از سوی دیگر، زمینه فعالیت های گسترده ای را برای او فراهم کرد. شریفی بعدها تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته ی مدیریت فن آوری اطلاعات ادامه داد. تمایل به استقلال، احسان شریفی را در دوره تحصیلات کارشناسی به سمت تدریس کشاند، چنان که در دوران دانشجویی، دکتر حداد عادل به واسطه شناخت از توانایی او، زمینه تدریسش را در دبیرستان فرهنگ فراهم نمود. در این دبیرستان اساتید برجسته ای به تدریس اشتغال داشتند، از اینرو دوران فعالیت در این مدرسه نیز تجربه ارزشمندی در زندگی احسان به شمار می رود.

  • ۱۳77

    نقطه عطف؛ تشکیل زندگی

    شریفی در تابستان 1377، در سن 22 سالگی ازدواج کرد که حاصل آن دو فرزند می باشد. همسر ایشان که مشوق اصلی شریفی در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی است، همواره او را در عرصه های مختلف، همراه و همگام بوده است. سرکار خانم رشیدی با فراهم کردن محیطی آرامش بخش در خانه، همه تلاش خود را برای پیشرفت خانواده و تربیت فرزندانش به کار می بندد. با تشکیل خانواده انگیزه های شریفی برای تحصیل و کار و فعالیت در حوزه های مختلف تقویت شد. او در سال 1378 به وزارت صنایع راه یافت و به عنوان رئیس اداره روابط عمومی و تبلیغات سازمان صنایع دستی کشور فعالیت های شغلی تمام وقت خود را آغاز کرد. آشنایی او با فن آوری های نو و اهمیتی که برای تبلیغات و کارکردهای آن قائل بود، موجب شد که حضور موثری در این مسئولیت داشته باشد. بکارگیری روش های خلاقانه در تبلیغات و اطلاع رسانی صنایع دستی و بهره گیری از تجارب سازمان های موفق در این زمینه از جمله رویکردهای او در این مسئولیت بود. در اواخر سال1380 با شرکت در آزمون استخدامی صدا و سیما، به اداره كل جهاد خودكفايي و تحقيقات این سازمان راه یافت.

    جمعی از همکاران جهاد خودکفایی و تحقیقات صداوسیما

    این اداره کل با 110 نفر کارشناس، ترکیبی از نیروهای جوان و تحصیلکرده بود که با هدف تامین نیازهای فنی صدا و سیما  با کمک سازندگان ایرانی تاسیس شده و بسیار مورد توجه مدیران ارشد آن سازمان بود. شریفی به پشتوانه تلاش هایش تا مسئولیت معاونت اجرايي آن اداره کل ارتقاء یافت.

  • ۱۳82

    ورود به شهرداری

    پس از تجربه موفق خدمت در جهاد خودکفایی و تحقیقات صدا و سیما، علاقمندی به مباحث مدیریت شهری چشم اندازهای جدیدی برای فعالیت او ایجاد نمود. شریفی در مهر ماه سال 1382 فعالیت خود در این عرصه را با اشتغال در شهرداری منطقه 18 تهران آغاز کرد و با پشتوانه ی تحصیلی در زمینه ی برنامه ریزی و تحلیل سیستم و تجارب مدیریتی و آموزشی، مسئولیت معاونت برنامه ریزی شهرداری این منطقه را عهده دار شد.


    شهرداری منطقه 18 ،شهردار ومعانین،آبان 1384

    در آن زمان، مهندس شایسته (شهردار منطقه 18) جوانترین شهردار در بین شهرداران مناطق تهران بود و شریفی نیز از میان 140 معاون شهردار مناطق، جوانترین معاون به شمار می رفت. رویکردهای نوین مدیریتی از جمله توجه به آموزش مجموعه کارکنان - به ویژه رفع محدودیت های آموزش کارکنان قراردادی شهرداری – برقراری تعامل موثر با مجموعه کارکنان – به ویژه بدنه کارشناسی – و جلب مشارکت آنها، حذف تشریفات دست و پاگیر در ارتباط بین مدیران و شهروندان، تشکیل سامانه آمار و اطلاعات در شهرداری، تحول در نظام پرداخت حقوق کارکنان قراردادی منطقه، علاوه بر تاثیر گذاری بر رشد و توسعه منطقه، تجربه ای به یاد ماندنی برای مجموعه کارکنان شهرداری منطقه 18 در آن دوران به شمار می رود.

  • ۱۳84

    تجربه کیش

    بعد از ساختاربخشی به معاونت برنامه ریزی شهرداری منطقه 18 و تحقق اهداف اولیه، فرصتی فراهم شد که شریفی عرصه جدیدی را در حوزه برنامه ریزی تجربه کند.او در دی ماه سال 1384 به منطقه آزاد کیش رفت،حضور مدیران در کیش این بار الزام دیگری هم داشت .به دستور رییس جمهور،مدیرانی که برای انجام ماموریت بلند مدت در هر منطقه جغرافیایی حاضر می شدند،باید باخانواده می رفتند.خانواده او در تمام دوره ماموریت کیش او را همراهی کردند. .


    ایمان 4 ساله است،بهار85

    پس از مدت کوتاهی، مسئولیت معاونت طرح و برنامه آن سازمان را عهده دار شد. با شناخت حاصل از اهداف مناطق آزاد و نقش آنها در توسعه اقتصادی – اجتماعی کشور و به ویژه جایگاه مناطق آزاد در پیوند اقتصاد ملی با اقتصاد منطقه ای و جهانی، شریفی تقویت فعالیت های پژوهشی و اهتمام به آموزش مدیران و کارکنان به منظور فراهم نمودن پشتوانه نظری و عملی فعالیت منطقه را در دستور کار حوزه‎ی طرح و برنامه ی سازمان قرار داد. ایجاد ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی و تعریف، هدایت و نظارت بر طرح های مطالعاتی با جلب مشارکت همه حوزه های سازمان مهمترین رویکردها در این عرصه بودند. در نتیجه فعالیت های شریفی و همکارانش، دانشگاه های بسیاری مانند پردیس کیش دانشگاه تهران،شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران وواحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و ... فعالیت شان را در کیش آغاز نمودند و سیمای کیش به شهری دانشگاهی تغییر یافت. در این دوره انتشارات سازمان تقویت شد و با جلب مشارکت ستاد چهره های ماندگار، کیش نقش شایسته ای در ایجاد تعامل با فرهیختگان کشور ایفا نمود. از جمله دیگر فعالیت های بسیار تاثیر گذار این دوره فعالیت طرح و برنامه سازمان منطقه آزاد کیش، بسترسازی برای تحقق ایده شهر الکترونیک کیش بود.

    نمایشگاه دستاوردهای مناطق آزاد،جزیره کیش،زمستان 1386

    به این منظور، با شکل گیری مدیریت فن آوری اطلاعات، دامنه عملکرد معاونت طرح و برنامه ارتقاء یافت و نام آن به معاونت طرح، برنامه و فن آوری اطلاعات تغییر یافته و تعریف و اجرای پروژه های زیر ساختی در این حوزه عملیاتی شد.

  • ۱۳87

    بازگشت به شهرداری

    بازگشت شریفی به حوزه مدیریت شهری تهران با حکم دکتر محمد باقر قالیباف در تابستان 1387 و با اشتغال در شهرداری منطقه 4، با سمت قائم مقام شهردار صورت گرفت. همکاری در اجرای پروژه های بزرگ عمران شهری مانند احداث بزرگراه شهید زین الدین، که برای آزادسازی املاک واقع در طرح، لازم بود با هزاران نفر از مالکان واحدهای مسکونی توافق شود؛ از جمله مهم ترین فعالیت های شریفی در این دوره خدمت می باشد. علاوه بر این ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی مستقر در محدوده منطقه 4 خارج از محدوده منطقه به منظور تقویت مراکز دانشگاهی و همچنین بهره گیری از توان و ظرفیت های آنها در حل مسائل منطقه، تعامل با نهادهای مستقر در محدوده برای تقویت همکاری بین بخشی و بهبود ارتباط بین شهرداری با شهروندان و سازمان های مردم نهاد برای تقویت مشارکت اجتماعی بسیار مورد توجه بودند. .


    دومین همایش سالانه مدیران شهرداری منطقه چهار تهران

    شهرداری شمیران

    فعالیت شریفی در حوزه مدیریت شهری، با قائم مقامی شهرداری منطقه 1 از تاریخ آذر سال 1389 ادامه یافت. منطقه یک به دلیل پیشینه تاریخی، سکونت شخصیت های علمی، سیاسی، مذهبی و فرهنگی، فراوانی حضور سفارتخانه های خارجی و نقش منطقه در تامین منابع مالی شهرداری تهران، در مجموعه شهری پایتخت از جایگاه ویژه ای برخوردار است و مدیریت آن ظرافت های بیشتری می طلبد. تجربه سال ها فعالیت در حوزه مدیریت شهری و کارنامه موفق، زمینه حضور شریفی در این سمت را فراهم نمود. توجه به حوزه های فرهنگی و گردشگری از جمله توجه به بهسازی محدوده جماران وبیت حضرت امام خمینی(ره) ، کمک به موزه سینما، موزه موسیقی، تملک منزل مسکونی دکتر حسابی و تبدیل آن به موزه، تملک باغ قدیمی ملک و تبدیل آن به پارک، و ساماندهی روددره ها از جمله مهمترین فعالیت هایی است که شریفی به عنوان رییس شورای فرهنگی منطقه در انجام آنها همکاری داشت. همچنین در این دوره بود که بالاخره خط یک مترو به تجریش رسید.

    جلسه شورای فرهنگی منطقه یک در موزه سینما

  • ۱۳90

    فعالیت در صندوق توسعه ملی ایران

    شریفی از مهرماه 1390 به عنوان معاون برنامه ریزی صندوق توسعه ملی ایران، منصوب شد. در فرایند توسعه کشور، برای صندوق توسعه ملی جایگاه بسیار با اهمیتی پیش بینی شده است. فعالیت در حوزه برنامه ریزی این صندوق نوپا، نیازمند پشتوانه مدیریتی و توان سازماندهی بالایی است. طراحی ساختار سازمانی، تدوین شرح وظایف و تدوین آئین نامه های مورد نیاز، طراحی و استقرار سیستم اتوماسیون اداری و مالی، طراحی بانک های اطلاعاتی و ایجاد زیرساخت های ایمن و کارآمد در زمینه فن آوری اطلاعات، برقراری تعامل با سطوح عالی نهادهای مالی و بانکی برای تصمیم سازی و تصمیم گیری و ... از جمله اقداماتی است که شریفی از زمان پیوستن به این نهاد، مسئولیت اجرا و یا مشارکت در انجام آن را به عهده داشت. با وجود تغییر در ریاست صندوق توسعه ملی، همکاری او با این نهاد مهم وکلان حدود دو سال ادامه پیدا کرد. .


    شریفی در یادداشتی که بر روی همین سایت است دلایل خداحافظی از صندوق را اینگونه بیان می کند: "حدود دو سال پیش که دکتر رحیم قربانی، اولین رییس وموسس صندوق از من خواستند که با صندوق همکاری بکنم،هیچگاه تصور نمی کردم که این دعوت، به یک همکاری تمام وقت وجدی دوساله تبدیل شود. در آن روزها از صندوق فقط یک نام بود،که بر اساس بند 22 ابلاغ سیاستهای کلی برنامه پنجم از سوی رهبر انقلاب انتخاب شده بود.... تا آن تاریخ 8 سال بود که از صدا وسیما خارج شده بودم؛ بیست وهفت ماه را در شهرداری منطقه 18 تهران، دو ونیم سال در سازمان منطقه آزاد کیش ومابقی را در شهرداری منطقه 4 وشهرداری منطقه 1 تهران سپری کرده بودم و در عرف سازمان صدا وسیما این مدت ماموریت برای کارمندی که کمتر از دوسال در خود سازمان خدمت کرده بود، قابل قبول نبود. ابتدا ماموریت به صندوق را با توجه به اهمیت جایگاه آن وپی گیری ومکاتبه شخص رییس صندوق، برای یکسال پذیرفتند.اما در طول سال اول، با توجه به تغییراتی که در سطح رییس صندوق ونیز در سازمان داخلی آن رخ داد، مقاومت سازمان صدا و سیما برای تمدید ماموریت در پایان سال اول بیشتر شد، لکن سرانجام پذیرفتند که این باربرای آخرین باروصرفا یک دوره نه ماهه با تمدید مامورت موافقت نمایندیعنی تا31-3-92. به پایان خرداد ما که نزدیک می شدیم، طی مکابته ای به رییس صندوق آقای دکتر محمدرضا فرزین ،شرایط را تشریح نموده و ضمن تشکر از آقای دکتر قربانی، شخص ایشان، هیات عامل صندوق و دوستان وهمکارانم در صندوق که بی دریغ زحمت می کشیدند، از ایشان در خواست نمودم که با اعلام پایان ماموریت اینجانب از سازمان صدا وسیما موافقت نمایند،ایشان نیز پس از چند روز در هامش نامه اینجانب نوشتند: جناب آقای مهندس شریفی با سلام علیرغم عدم تمایل به قطع همکاری جنابعالی،به دلایل ذکر شده در نامه با پایان ماموریت جنابعالی موافقت می شود.خواهشنمد است تا تعیین جایگزین همکاری لازم را داشته باشید.1/4/92"

    حضور در رقابتهای چهارمین انتخابات شورای شهر تهران، تجربه ای متفاوت

    یکی از تجربه های متفاوت در سال 92 برای احسان شریفی، ثبت نام در رقابت انتخاباتی چهارمین شورای اسلامی شهر تهران است. او که به واسطه داشتن روحیه ای اجتماعی و مردم داری، ارتباطات گسترده ای در اقشار مختلف مردم اعم از نخبگان، علما و شهروندان دارد، حضور در این رقابت را فرصتی برای هم پیمانی دوباره با شهروندان و فراهم شدن بستری برای خدمت بیشتر با برنامه هایی به روز و کارآمد برای شهر می دانست. شریفی در مدت کوتاه تبلیغات انتخاباتی، با برقراری ارتباط نزدیک و چهره به چهره، در جمع مردم حضور یافت و گروههای مختلفی از او حمایت کردند. نخبگان، مدیران و شورایاری های شمیران(منطقه یک تهران)، علما ونخبگان استان همدان مقیم مرکز، هیئت دوچرخه سواری شمیران، علما و فعالان منطقه چهار تهران،کسبه بازار مبل شرق تهران و معتمدین منطقه 4، جامعه هنرمندان عشایر کشور، اساتید، دانشجویان، پیراپزشکان و پرستاران دانشگاههای علوم پزشکی تهران، بیمارستان دامپزشکی تهران، کانون های سلامت محلات شهر تهران، گروه مهندسان اسوه متشکل از متخصصان و کارشناسان تمامی رشته های مرتبط با مدیریت شهری،مدیران جهادی متشکل از مدیران با سابقه و حامی شهردار فعلی تهران، ائتلاف جبهه ایثار و خدمت، ائتلاف دانشگاهیان خدمتگزار و آباد گر ایران اسلامی در این انتخابات از او حمایت کردند،اگرچه او در فهرست نهایی منتخبین مردم تهران قرار نگرفت اما تجربه ای بسیار ارزشمندزمینه حضور در رقابتهای انتخاباتی برایش رقم خورد.

  • ۱۳92

    شرکت شهربان و حریم بان شهرداری تهران

    بعد از برگزاری انتخابات و پایان دوره ی مدیریت کلان در صندوق توسعه ملی، شریفی به سازمان صداو سیما بازگشت تا پس از قریب به ده سال ماموریت در آن سازمان انجام وظیفه نماید.در این مدت به صندوق بازنشستگی سازمان رفت تا به عنوان مشاور رییس سازمان در پروژه های اقتصادی سازمان به ویژه در حوزه شهرداریها همکاری نماید. اما این دوره همکاری با دعوت دوباره به همکاری با شهرداری تهران بسیار کوتاه شد. احسان شریفی پس از تنفیذ انتصاب از سوی شهردار محترم تهران و با حکم معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران به عنوان عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهربان و حریم بان شهرداری تهران منصوب شد.


    شریفی که سالها در مناطق هجده ،چهار و یک به عنوان معاون برنامه ریزی و هماهنگی و قائم مقام شهردار در شهرداری تهران خدمت کرده و تجربه های ارزشمندی در حوزه مدیریت شهری کسب کرده بود، این بار نیز به دعوت شهرداری تهران پاسخ مثبت داد. شرکت شهربان وحریم بان با بیش از هزار نفر پرسنل عملیاتی در سطح تهران وظیفه اصلی نظارت بر ساخت وسازهای سطح شهر تهران و پیشگیری از ساخت وسازهای غیر مجاز و برخورد با هرگونه تخلف ساختمانی را برعهده دارد.

    کسب افتخاری بزرگ و معنوی

     

    در روزهای پایانی سال92 شریفی به عنوان به نخستین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران دعوت شد. در این جشنواره جمعی از خیرخواهان و واقفانی که در طول زندگی خود تمام یا بخشی از اموال خود را وقف دانشگاه تهران نموده بودند و یا آنکه اقدامی ماندگار در حمایت از دانشگاه بعمل آورده بودند مورد تجلیل واقع شدند.و لوح سپاس و تندیس زرین دانشگاه تهران به ایشان اهدا شد.

    چهره هایی چون استاد محمدعلی جمالزاده،دکتر محمود افشار ،دکتر مصلی نژاد(که ارزش موقوفات بنیاد خیریه خانوادگی ایشان به دانشگاه تهران بالغ بر یکصد میلیارد تومان می باشد)،آقای دکتر حافظی (خیر احداث مدرسه و دانشگاه )،خانم دکتر شاهسون (همسر آقای دکتر حجازی بنیان گذار دانشکده منابع طبیعی و واقف منزل مسکونی اش-او به دلیل شدت علاقه به دانشگاه تهران و دانشجویان آن ،وصیت کرده بود که جسدش را برای آموزش دانشجویان پزشکی استفاده نمایند-اگرچه به آن وصیت عمل نشد)،آقای مهندس موسوی راهپیما(فارغ التحصیل مهندسی شیمی از دانشکده فنی دانشگاه تهران 1341و مدیرعامل فومن شیمی؛که دانشکده مهندسی فومن ،مجموعه خوابگاهها و تربیت بدنی آن دانشگاه را احداث و وقف دانشگاه تهران نموده است) و شریفی با چهره ای جوان، در کنار همه این خیرین و واقفان مورد تشویق قرار گرفت ، ویک عکس،خاطره این روز ماندگار در کنار بزرگان ادب وعلم وفرهنگ کشور را ثبت کرد


  • ...

    علایق شخصی

    احسان شریفی، علاوه بر فعالیت در عرصه های مختلف مسئولیتی، به ورزش و هنر هم توجه ویژه دارد.عکاسی می کند و در اوقات فراغت به کوه می رود.شنا،سوارکاری و تیراندازی از ورزش های مورد علاقه اوست.