دات نت نیوک

گاهی اوقات، به مطلبی بر می خورم که دوست دارم دوستانم هم آن را بدانند،ویا آنکه از دوستی ایمیلی دریافت می کنم

که محتوای ارزشمندی دارد؛ممکن است کلامی ویا شعری ویا دست نوشته ای از فرهیخته ای به دستم برسد

که ارزش بالایی داشته باشد،با خود گفتم که همه آنها را به "جویبار"بسپارم،شاید

شما هم در مسیر این جویبار قرار داشتید ...تا از آن لذت ببرید

جویبار
  • جزییات مطلب
  • تصاویر پیوست
  • ارسال نظر

ماجرای حمله و اشغال سفارت انگلیس از زبان علی اکبر صالحی

ماجرای حمله و اشغال سفارت انگلیس از زبان علی اکبر صالحی




علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امورخارجه سابق به ماجرای حمله و اشغال سفارت انگلیس در تهران به وسیله افراطیون اشاره کرده و گفت پس از این یورش، آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در این ماجرا به کمک وزارت امورخارجه آمد. صالحی در این باره گفت: "وقتی سفارت انگليس را می گيريد، نبايد انتظار داشته باشيد كه كشورهای اروپايی برای شما نقل و نبات پخش كنند."

علی اکبر صالحی در یک گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، ضمن بیان ماجرای حمله و اشغال سفارت انگلیس در تهران از بیلان کار خود در سمت وزیر امور امورخارجه دفاع کرده است. او از اقداماتی سخن میگوید که در هنگام وزارتش انجام داده که "آتش تحريم آنگونه كه می بایست، دامن ایران را نگيرد."، صالحی میگوید که در این خصوص "تاريخ قضاوت خواهد كرد و اگر می خواستيم رويه تندخويی و سياست چكشی را در پيش بگيريم، الان مشخص نبود در چه شرايطی بوديم."

در این راستا، علی اکبر صالحی به نامه ای اشاره می کند که دوسال و نیم پیش به مسئولان نظام اسلامی نوشته و در این نامه پیش بینی کرده که روند تحریم های جدید به چه سمت و سویی خواهد رفت و چه مواردی را در بر خواهد گرفت. صالحی می گوید که اسحاق جهانگیری اخیراً در جلسه هیات دولت به این نامه اشاره کرده است. وزیر سابق امور خارجه جمهوری اسلامی به تقابل و سرزنش هایی که پس از ارسال این نامه براو روا داشته اند اشاره می کند و میگوید: "در چنان مظلوميتی بوديم كه در داخل كشور نيز نمی توانستيم حرف خود را بزنيم."

صالحی میگوید که در آن هنگام جبهه ای از نظام که خواهان تقابل بود، اظهار میکردند که آمریکا و غرب نمیتواند نفت و بانک مرکزی ایران را تحریم کند، آنان بر این باور بودند که اگر بخواهند نفت ایران را تحریم کند، قیمت نفت از بشکه ای 250 دلار بالاتر خواهد رفت. آنان بر این خیال بودند که که بر اساس قوانین بین المللی، آمریکا و غرب نمی توانند بانک مرکزی ایران را تحریم کنند. صالحی میگویدکه در پاسخ آنها گفته است که آنها قادر به انجام این کار هستند و "متاسفانه خودشان واضع قوانين هستند و خودشان، هم مرجع، هم قاضی و هم دادستان هستند."

وزیر سابق امور خارجه جمهوری اسلامی اذعان دارد که با همکاری با وزرات نفت و بانک مرکزی توانسته است تا حدی آثار سلبی تحریم ها را کاهش دهد. وی تأکید کرده است:" اگر اين تحريم ها را به حال خود رها می كرديم، واقعا فلج كننده بود."

وزير امور خارجه دولت دهم درباره ماجرای سفارت انگليس كه به كاهش سطح روابط تهران - لندن منجر شد، گفت: انگليسی ها مدت ها بود سفير خودشان را در تهران تعيين كرده بودند ولی سفير آنها (دامينيك چيلكات) تاييد نمی شد؛ بر اساس جلسه ای كه با وزير خارجه انگليس در نيويورك داشتم در تسريع صدور موافقت نامه اقدام شد و سفير انگليس متعاقبا به ايران آمد.
صالحی ادامه ادا که در آن مقطع اوبرای شرکت در اجلاس سازمان همكاری اسلامی به جده رفته بود که در آن جلسه يكدفعه تلفنی به او اطلاع دادند كه چرا نشسته ای؟ سفارت انگليس در تهران را گرفته اند.

صالحی میگوید:"همان جا تلفنی با ويليام هيگ وزیر امور خارجه انگلیس صحبت كرد و تلاش نمود تا قضيه را جمع و جوركند."
صالحی به فضا سازی برخی از رسانه ها در آن هنگام اشاره می کند: وی می گوید، متاسفانه برخی رسانه ها به جای حمايت از وزارت امور خارجه مقالاتی نوشتند كه برخی از اين مقالات را به عنوان نمونه نگه داشته است. آنها نوشته بودند "ما بايد قبل از سفارت انگليس، وزارت امور خارجه را اشغال می كرديم" و "قبل از سفير انگليس بايد تكليف وزير امور خارجه را روشن می كرديم" صالحی می گوید: "در چنين شرايطی ما ايستاديم و چيزی نگفتيم تا اينكه حضرت آقا به كمك ما آمدند."
صالحي تصريح كرد:" وقتی می آييد، سفارت انگليس را می گيريد، نبايد انتظار داشته باشيد كه كشورهای اروپايی برای شما نقل و نبات پخش كنند."




Article Rating

  • ماجرای حمله و اشغال سفارت انگلیس از زبان علی اکبر صالحی

ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

وب سایت

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.