دات نت نیوک
مقالات و یادداشتها
  • جزییات مطلب
  • تصاویر پیوست
  • ارسال نظر

کیش در مسیر توسعه/توسعه آمورش عالی(1)

کیش در مسیر توسعه/توسعه آمورش عالی(1)


تیم جدید مدیریتی کیش ،که منتخب دولت نهم بود، از اوایل دیماه 1384 وارد کیش شد. من هم پس از چند روزی؛ مسوولیت  معاونت طرح وبرنامه سازمان منطقه آزاد کیش را بر عهده گرفتم. معاونت طرح وبرنامه سازمان منطقه آزاد کیش، در طول هفت سال، شش معاون به خود دیده بود. این اولین پیغامی بود که مسوول دفتر معاونت به عنوان خوش آمد به من داد. هنوز نمی دانم معنایش آن بود که دولت ما هم مستعجل خواهد بود، یا می خواست به نحوی آشفتگی کار را نشان بدهد. از سه مدیریت زیر مجموعه دو تای آنها مدیر نداشت. جمعی از همکاران ما در تهران بودند؛ بقیه هم در کیش. خلاصه کار را شروع کردیم با توکل بر خدا. فاصله سنی من با کسی که جانشین ایشان شدم 38 سال بود. تیم جدید بسیار جوان تر از تیم مدیریتی قبلی بود.
اوایل بهار 85 به جلسه ای دعوت شدم که معاونین دانشگاه تهران میهمانان بیرونی آن بودند .جلسه در دفتر معاون اجتماعی وفرهنگی سازمان تشکیل شد. علاوه برجناب سامانی-معاون اجتماعی- من و چند تن دیگر از معاونین و مدیران سازمان هم در جلسه بودیم. آقای دکتر کمره‌ای(معاون آموزشی دانشگاه تهران)،آقای دکتر امید(معاون اداری مالی)،آقای دکتر حسینی(معاون دانشجویی) وآقای دکتر ضرغام مسوول راه اندازی پردیس کیش دانشگاه برای پی گیری پروژه ناموفق تاسیس شعبه دانشگاه تهران در کیش، از تیم جدید درخواست مساعدت داشتند. رفت وآمد های آنها در دوره مدیریت قبل به سرانجام نرسیده بود. اگر چه دانشگاه تهران به اعتبار وحمایت آقای دکتر عارف -در دوره ای که معاون اول رییس جمهور بود- مصوبه ای خاص از هیات دولت گرفته بودند که 10 هکتار از زمینهای کیش را به رایگان تحویل بگیرند و پردیس کیش دانشگاه را تاسیس کنند، اما گفته می شد به خاطر عدم تمایل مسوولان آن روز کیش، پای دانشگاه تهران قرار نبود به کیش باز شود. در آن روز دانشگاه صنعتی شریف در کیش تحت حمایت خاص سازمان بود حتی دانشگاه کیش هم که روزگاری هویتی مستقل داشت در دانشگاه صنعتی شریف ادغام شده بود وبه تعبیری دانشگاه کیش، هدیه سازمان منطقه آزاد به دانشگاه صنعتی شریف بود!
با این حال، نگاه ما متفاوت بود. به فاصله کوتاهی بعد از آن جلسه پی گیری موضوع از سوی مدیرعامل سازمان به بنده سپرده شد.کار به سرعت پیش رفت. دانشگاه تهران هم انگیزه کافی داشت تا از فضای باز پیش رو برای راه اندازی پردیس کیش استفاده نماید. پیش نویس تفاهم نامه تنظیم شد. چون اولین تفاهم نامه سازمان با دانشگاهها بود، احتیاط فراوانی در خصوص متن آن صورت گرفت؛ تا جایی که تقریبا همه معاونین مرتبط و مدیر حقوقی ویک عضو دیگر هیات مدیره غیر از مدیرعامل(آقای طباطبایی)نسخه ای از آن را پاراف کردند، استاد فقید آیت الله عمید زنجانی هم بااحترام فراوانی وارد کیش شدند. از صدا وسیما دعوت شد که مراسم را پوشش بدهد، خود دانشگاه هم عکاس آورده بود تا این اتفاق مهم به خوبی پوشش داده شود. در تاریخ 12 مرداد ماه 1385 تفاهم نامه به امضای آقای مهندس مجید شایسته رییس هیات مدیره ومدیرعامل وقت سازمان منطقه آزاد کیش وآیت الله دکتر عباسعلی عمید زنجانی رییس فقید دانشگاه تهران رسید.

 

بعد هم آقای دکتر عمید را دعوت کردیم که یک بار جزیره را با هم ببینیم وتوضیحاتی را برای آشنایی بیشتر ایشان وتیم دانشگاه تهران خدمتشان بدهم.غروب همان روز این برنامه هم انجام شد.

 

به این ترتیب مقدمات قانونی حضور دانشگاه تهران درکیش فراهم شد.در فاصله کوتاهی آقای شایسته بنده را به عنوان نماینده تام الاختیار سازمان وآقای دکتر عمید ،آقای دکتر نصرت الله ضرغام را به عنوان مسوول راه اندازی پردیس کیش دانشگاه تهران به صورت مکتوب به یکدیگر معرفی کردند.
در حالیکه سازمان، مذاکره با دانشگاه تهران را ادامه می داد، دومین تقاضای تاسیس واحد دانشگاهی در کیش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دریافت شد. یک روز جوانی محترم و مودب تماس تلفنی داشتند و موضوع را به صورت کلی مطرح کردند و در خواست داشتند که ایشان به اتفاق استادشان که عضو هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بودند، در این خصوص مذاکره ای حضوری در کیش داشته باشند. زمان قرارتعیین شد. 20 خرداد1385، دفتر معاون طرح وبرنامه سازمان منطقه آزاد در جزیره کیش. برای رعایت احترام میهمانان با همکاران تشریفات سازمان هماهنگ شد که به استقبال میهمانان بروند و محلی هم برای اقامت ایشان در مجموعه 48 واحدی که در آن زمان بهترین میهمانسرای سازمان بود پیش بینی شد. یک دستگاه ماشین با راننده هم در اختیارشان قرار گرفت.
موضوع جدیدی پیش روی سازمان قرار گرفته بود،توسعه آموزش عالی در کیش.کیش، بر اساس طرح جامع، مقصد گردشگری بود، صنایع با فناوری بالا هم در آن پیش بینی شده بود، اما آیا حضور دانشگاهها می توانست در راستای تحقق طرح جامع باشد؟ شب قبل از حضور میهمانان جلسه دوره ای جمعی از مدیران با خانواده هاشان در پلاژ سازمان(معروف به پلاژ خارجی ها) بود. در آنجا موضوع را با آقای شایسته طرح کردم ونظر کلی ایشان را جویا شدم. ایشان از حضور دانشگاهها استقبال کردند و در عین حال تذکر دادند که سازمان همواره حمایت معنوی را خواهد داشت اما برای تامین نیازهای مادی دانشگاه تعهدی به دانشگاه ها ندهیم.

صبح روز بیستم خرداد میهمانان شیرازی آمدند. آقای دکتر شمسی، همان جوان مودب، همراهشان را اینگونه معرفی کردند: آقای دکتر پنجه شاهین هستند. استاد کامل دانشگاه ورییس قبلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز. استاد 16 سال است که عضو هیات رییسه دانشگاه هستند و از طرف هیات رییسه برای مذاکره انتخاب شده اند. آقای دکتر پنجه شاهین هم خیلی متواضع، صمیمی و باتجربه بودند.کارت ویزیت خودشان را ارایه کردند. از سازمان هم بنده بودم ودوست وهمکارم آقای حمیدرضا طهماسب پور. خیلی جالب بود، ایشان کارت دوره ریاست دانشگاهشون رو دادند،تلفن منزلشون هم بر روی کارت درج شده بود.

 

 

جلسه اول خیلی خوب برگزار شد. در جلسه بنده به سیاستهای جدید سازمان در حمایت از ایجاد و راه اندازی مراکز آموزش عالی بین المللی در کیش اشاره داشتم و توضیحاتی راجع به ظرفیتهای زیربنای جریزه همچون آب و برق وفرودگاه و بندرگاه ونزدیکی به کشورهای جنوبی خلیج فارس، به علاوه فرصتهایی که قانون مناطق آزاد در کیش ایجاد کرده است و معافیتهایی که کیش از آن برخوردار است دادم. دکتر پنجه شاهین هم دانشگاه علوم پزشکی شیراز را معرفی کردند. دانشگاه علوم پزشکی شیراز جزو 9 دانشگاه مادر علوم پزشکی شیراز، دارای 10 دانشکده (دانشکده لار وگراش خارج از شیراز)دارای 10 مرکز تحقیقاتی مصوب وفعال،6000دانشجو ،550 عضو هیات علمی و250 دانشجوی خارجی می باشد. بعد هم با اشاره به نزدیکی شیراز به کیش، تشابهات فرهنگی واقلیمی ودارا بودن پرواز مستقیم کیش- شیراز ،هدف از علاقه دانشگاه به تاسیس شعبه بین الملل را وضعیت بد تحصیلی ومعییشتی دانشجویان ایرانی مقیم خارج وسطح کیفی پایین و متوسط دانشگاههای خارجی که ایرانیان در آنها تحصیل می کنند،عنوان کردند.

گزارش آن جلسه را به آقای شایسته دادم. ایشان هم از کلیات جلسه استقبال کردند.حضور یک دانشگاه علوم پزشکی معتبر همچون علوم پزشکی شیراز ،که از پیشگامان صنعت توریسم درمانی است وعربهای خلیج فارس بیمارستان نمازی شیراز را به خوبی می شناسند، برای جزیره کیش فرصتی را فراهم می آورد...

 

ادامه دارد




1Article Rating

  • کیش در مسیر توسعه/توسعه آمورش عالی(1)

ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

وب سایت

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.