دات نت نیوک
مقالات و یادداشتها
  • جزییات مطلب
  • تصاویر پیوست
  • ارسال نظر

مدارس هوشمند

مدارس هوشمند

یکی از مهمترین موضوعاتی که تا چندی پیش معلمین در اکثر مدارس با آن مواجه بودند، این بود که چه کنیم دانش آموزان کامپیوتر بازی نکنند؟چه راههایی می تواند برای عدم استفاده دانش آموزان از اینترنت موثر باشد؟چگونه والدین را به تحریم فرزندانشان نسبت به رایانه واینترنت تشویق وترغیب نمایند؟این نوع تفکر تا آنجا پیش می رفت که در برخی از خانه ها کابل کامپیبوتر در طول سال تحصیلی گم می شد! وبر اثر یک اتفاق اواخر ...


یکی از مهمترین موضوعاتی که تا چندی پیش معلمین در اکثر مدارس با آن مواجه بودند، این بود که چه کنیم دانش آموزان کامپیوتر بازی نکنند؟چه راههایی می تواند برای عدم استفاده دانش آموزان از اینترنت موثر باشد؟چگونه والدین را به تحریم فرزندانشان نسبت به رایانه واینترنت تشویق وترغیب نمایند؟این نوع تفکر تا آنجا پیش می رفت که در برخی از خانه ها کابل کامپیبوتر در طول سال تحصیلی گم می شد! وبر اثر یک اتفاق اواخر خرداد ماه دوباره پیدا می شد!
شاید علت این نوع نگرش  این است که فناوری اطلاعات و فضای مجازی غول سیاهی می نمود که جز بدی و آسیب به دانش آموز و به هم ریختن فکر وذهن وروان او تاثیر دیگری ندارد.اما آیا اینگونه است؟

لطفا به این گزاره ها توجه بفرمایید:

@استفاده از فناوری های جدید آموزشی می تواند به رشد علمی وهمه جانبه فرزندانمان کمک چشمگیری بکند

@جذاب شدن فرآیند یادگیری از طریق استفاده از رسانه های آموزشی تقریبا در همه دروس امکان پذیر است.(نمایش فیلمهای کوتاه آموزشی،استفاده از پاورپوینتهای فعال وچند رسانه ای ،نمایش پوسترهای تعاملی ،استفاده از نمودارها ونقشه های لایه به لایه ،پخش قطعات صدا وتصویرو...)

@فناوری های جدید آموزشی ،توجه به سبکهای مختلف یادگیری را امکان پذیر می نماید.برخی دانش آموزان با تکیه بر آموزه های شنیداری و برخی دیداری ،برخی در سکون وسکوت وبرخی در تحرک وجنبش ظرفیت یادگیریشان افزایش می یابد.

@سرعت یادگیری افزایش می یابد ،ضمن آنکه مدت زمان فراگیری به صورت استاندارد برای معلم و دانش آموز تعریف می شود.

@علاوه بر علوم (فیزیک وشیمی وزیست شناسی) وزبان انگلیسی که در آموزش آنها به طور سنتی از ابزار کمک آموزشی آن روز استفاده می شد، امروزه محتواهای بسیار خوب وموثری برای دروسی چون دینی ، قرآن ،ریاضی ،فارسی ،هنر وتربیت بدنی هم تولید شده است ،که می تواند به رشد علمی ،معنوی وحتی جسمی دانش آموز کمک کند.

آموزش وپرورش - اگر چه با تاخیر – راستای آموزش را با حرکت سریع جامعه جهانی به سوی فناوری،هماهنگ کرد و سند شیوه نامه هوشمند سازی در مدارس را در سال 1390 به تصویب رسید.حالا، این سند نیازمند پشتیبانی جدی محتوایی وزیرساختی از سوی وزارتخانه متبوع می باشد،معلمین خود باید آموزش ببینند .آنهاشان که اشتیاق این کارها را دارند تشویق وترغیب باشند که لکوموتیوران قطار توسعه مدارس هوشمند باشند.این رویكرد جدید آموزشی  كه با تلفیق فناوری اطلاعات و برنامه های درسی، تغییرات اساسی در فرایند یاددهی و یادگیری را به دنبال خواهد داشت. در این رویكرد نقش معلم به عنوان راهنما و نه انتقال دهنده  دانش، نقش دانش آموز به عنوان عضو فعال، خلاق، نقاد و مشاركت جو، به جای عضوی منفعل و مصرف كننده دانش و نظام ارزشیابی به صورت فرایند محور نه نتیجه محور، تغییرخواهد نمود.معلیمن وحتی پدر ومادرها باید بدانند ، یک لپ تاپ کوچک جایگزین کیف مملو از کتاب دانش آموزان خواهد شد ،حال آنکه ممکن است این ابزار جدید وکوچک ظرفیت بیش از یک میلیون صفحه کتاب را داشته باشد. در مدرسه هوشمند فلسفه آموزشی بر این موضوع تاكید دارد كه هر كس بیشتر توانایی دارد  می تواند بیشتر یاد بگیرد و برنامه آموزشی طوری طراحی می گردد كه تمامی نیازهای متفاوت و توانایی های دانش آموزان را پوشش دهد.

چند هفته ای که درگیر این موضوع هستم به یافته های خیلی خوب وامیدوارکننده ای برخوردم،همت خوبی برای تولید محتواهای ایرانی وهماهنگ با کتب درسی دیده می شود.سایتهای آموزشی وتعاملی خوبی به راه افتاده است و فیلمهای بسیار خوبی در ایران وجهان در این خصوص تولید شده است.اگر به این موضوع علاقمند هستید پیشنهاد می کنم آدرس سایتهای زیر را ببینید و در آنها وبگردی کنید:

@ آموزش تعاملی فیزیک برای دانش آموزان دبستانی، راهنمایی و متوسطه درخانه یا مدرسه مجهز به ویدئو پروژکتور و تخته هوشمند(www.chistaa.com) 

@موسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان(http://www.tebyan.net)

@شبکه رشد، شبکه ملی دانش آموزان ایرانی، وزارت آموزش و پرورش، دفتر تکنولوژی آموزشی(http://www.roshd.ir)

امیدوارم که با توجه به موقع معلمین گرامی و دور شدن رفتارهای سخت گیرانه و بی منطق در مقابله با فناوریهای نو،از فرصتهای فراوانی که این فناوری ها برای فرزندانمان فراهم می کند بهره گیریم وزیانهای احتمالی کار را بشناسیم وبه فرزندانمان بشناسانیم.

آخر کلام آنکه ،کره جنوبی از کشورهای پیشتاز درحوزه آموزشهای مجازی و مدارس هوشمند است،که تاکنون چند هیات از ایران برای الگوبرداری از آنها به آن کشور اعزام شده است ،لینک زیر فیلمی کوتاه است که غایت هوشمندسازی در دنیای کنونی در یک مدرسه هوشمند را در این کشور نمایش می دهد.

نمایش فیلم مدرسه هوشمند












Article Rating

  • مدارس هوشمند

ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

وب سایت

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.